En havn af muligheder
Med visionen 'En havn af muligheder' sætter vi fokus på havnens enorme rekreative potentiale og sætter gang i debatten om, hvordan havnen skal udvikles fremover.
Visionen 'En havn af muligheder' sætter via 8 temaer fokus på havnens store rekreative potentiale og udviklingsmuligheder. Kajkant Kataloget viser eksempler på, hvordan havnen kan udvikles til en moderne byhavn. De 8 temaer:
- Flere aktiviteter i havnen
- Bedre adgang til og fra vandet
- Flere opholdssteder ved vandet
- Bedre ruter og forbindelser
- En ren og indbydende havn
- En havn med en sund natur
- Events og midlertidige projekter
- Variation og plads til alle
Lær mere
Vis alle
Udfordringen
Havnen er over en længere periode blevet forladt af mange store industrivirksomheder. Det giver plads til nye tiltag, og en unik mulighed for at udvikle en mere indbydende og rekreativ havn.
Vores mål er, at flere bruger de grønne og blå områder i byen, og opholder sig der i længere tid. Dette gælder i høj grad også havnen, hvor der er et enormt potentiale for flere aktiviteter og for at udvikle bedre steder at opholde sig.
Sådan når vi i mål – vores tilgang
Indsatsen for at nå målene sker blandt andet gennem projekter, der støttes af Sharing Copenhagen puljen, og ved samarbejde på tværs af forvaltningerne TMF og KFF.
Nogle af Københavns projekter i havnen
Flytbare dyppezoner i havnen
Med et m ål om at udvikle brugen af havnen skaber en flytbar dyppezone et sikkert og flytbart område, hvor folk kan komme i vandet, og hvor nye badezoner kan afprøves og etableres midlertidigt i forbindelse med events og lignende.
Dyppezonen ligger ved Kalvebod Bølge, er offentligt tilgængelig og skabt i et samarbejde mellem Sharing Copenhagen i Teknik- og Miljøforvaltningen, Kultur og fritidsforvaltningen og Fokstrot, leverandør af innovativt design, produktion og håndværk.
Flydende shelter i havnen
Med et mål om at flytte grænserne for hvad en aktiv havn i en storby kan bruges til, skabtes en tømmerflåde med shelter, hvor alle, der kan lide at sove under åben himmel, kan nyde byens blå bynatur.
Shelteret ligger i Frederiksholmskanalen og bookes flittigt. Shelteret er skabt i et samarbejde mellem Sharing Copenhagen i Teknik- og Miljøforvaltningen og tre unge iværksættere i Cph Raft Entertainment.
Flydende aktivitetshus på Sandkaj
Husets hovedformål er at fungere som samlende fælleslokaler for foreningerne i Nordhavn IF. Huset skal understøtte udviklingen af fritidslivet i Nordhavn.
Bygningen består af 152 indendørs kvadratmeter med foreningslokale, toilet- og badefaciliteter, sauna, og omklædningsrum. Bygningen, der er lavet i naturlige materialer, er tegnet af Spektrum Arkitekter.
Huset har kostet 11,4 millioner kr. og er finansieret af By & Havn, Københavns Kommune og Lokale og Anlægsfonden. By & Havn er bygherre og Københavns Kommune har overtaget ejerskabet. Driften af huset sker i fællesskab med de tilknyttede foreninger.