Lokale Klimatopmøder

Københavns bydele tager ansvar for klimaet og samler lokale aktører til i fællesskab at planlægge klimahandling.

København holder lokale klimatopmøder i udvalgte bydele. Det første er allerede afholdt på Nørrebro, og i løbet af 2024 vil de kommende to blive holdt på Amager og Vesterbro.

Klimatopmøderne er en del af indsatsen med at reducere CO2-udledningen i København og skabe endnu bedre lokalsamfund i vores by.

Det centrale spørgsmål, som bydelene samles om er:

  • Hvordan kan vores bydel bidrage til løsningen af klimakrisen?

Med klimatopmøderne vil vi opbygge stærke partnerskaber, der kan føre til konkrete klimahandlinger i den bydel, hvor klimatopmødet afholdes. Resultatet af hvert klimatopmøde bliver et lokalt udarbejdet charter, der indeholder visioner og målsætninger for bydelens lokale klimahandlinger. Bydelen får med andre ord en drejebog for kvarterets bidrag til klimaindsatsen efter klimatopmødet. En drejebog med relevante klimahandlinger, der kan gøre en reel forskel.

Vi håber, at så mange som muligt vil deltage i de lokale klimahandlinger og underskrive Chartrene i takt med at de bliver udviklet. Når en gruppe i en bydel når en vis størrelse, kan den have en positiv indvirkning på kulturen, vanerne og handlingerne i hele bydelen.

På den måde kan små handlinger vokse sig store og bidrage til bydelens klimaomstilling.

  • Resultatet fra det første Lokale Klimatopmøde på Nørrebro blev et lokalt udarbejdet charter, som I kan se og tilslutte jer ved at trykke på linket nedenunder. 

Bydelene er udvalgt på baggrund af en ansøgning udfyldt af lokaludvalget i bydelen.

Værd at vide om de lokale Klimatopmøder

Vis alle

Hvor mange lokale Klimatopmøder kommer der?

Der skal holdes tre lokale Klimatopmøder. Det første topmøde blev holdt på Nørrebro den 24. september 2023. De næste to topmøder bliver på Amager og på Vesterbro i 2024.

Hvem står bag de lokale Klimatopmøder?

Københavns Kommune, lokaludvalget i bydelen, foreninger og organisationer i bydelen og en ekstern rådgiver står bag konceptet for Klimatopmødet.

Hvem kan deltage i de lokale Klimatopmøder?

Både borgere, lokaludvalg, miljøpunkter, boligforeninger, skoler og virksomheder kan deltage i det lokale klimatopmøde.

Kan jeg bidrage, selvom der ikke er et lokalt Klimatopmøde i min bydel?

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har idéer til, hvordan I kan arbejde sammen om klimaudfordringer i din bydel. Skriv til os via kontaktinformationen nederst på siden.

Kontakt

Klima 2

Njalsgade 13

2300 København S